Website maken – hoe maak je zelf een website?

Hoe maak je zelf een website?

Een website maken. Indien je op deze pagina ben terecht gekomen, dan ben je op zoek naar informatie om zelf een website te maken. Ik kan je al onmiddellijk gerust stellen! Tegenwoordig heb je echt zelf geen programmeerkennis of kennis over webdesign nodig.

Je website maken met WordPress.

Wordpress als CMSWordPress is een CMS (content management system) waarbij je gemakkelijk content kunt toevoegen of verwijderen via de backend (het niet zichtbare deel) van je website. Er zijn ook talloze mogelijkheden tot uitbreiding met betalende of gratis plugins en themes. En bovenal, het is gratis! Ik kan het jou zeker aanraden, je kan het gebruiken voor elk type website!

Ga zeker eens kijken naar enkele websites waar je themes kan downloaden voor WordPress. je zal zien dat deze er heel professioneel uit zien.
Enkele website zijn Themeforest en Mythemeshop. Wil je een webshop dan kan je daar de plugin Woocomerce voor installeren en daar heb je dan ook passende themes voor.
De opties zijn echt eindeloos, ik kan mij geen beter systeem voorstellen dan WordPress.
Ik leg later in een andere post nog uit hoe je WordPress kan installeren en uitbreiden.
Om WordPress ergens te kunnen installeren heb je natuurlijk ook een hosting nodig.

Hosting om een website te maken met WordPress.

Je kan een gratis account aanmaken bij WordPress waarbij je ook een gratis WordPress website kan maken. Maar je kan dan bijvoorbeeld geen plugins installeren. Wil je echter volledig gebruik kunnen maken van de mogelijkheden die WordPress aanbiedt, dan ga je op zoek moeten gaan naar een hosting bedrijf. Er zijn meerdere hosting bedrijven waar je de optie hebt om WordPress te installeren met een druk op de knop. Zelf kan ik je Hostgator aanraden waar je al voor een klein bedrag een hosting kan opzetten. Ik maak zeker ook nog een post over hoe je webhosting kan opzetten met Hostgator! Ondertussen kan ik je wel al een mooie korting aanbieden voor Hostgator! Maar zet dan wel even jouw Adblocker af zodat je op onderstaande banner kan klikken en gebruik kan maken van deze mooie korting!

Een website maken die gevonden wordt.

Uiteindelijk ben je niets met een website die door niemand gevonden wordt. Je kan je website dus promoten door middel van betalende advertenties zoals Google adwords en Facebook ads, maar zeker niet onbelangrijk zijn organische zoekopdrachten. Gewoon gevonden worden op de gratis zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. Hoe je dat kan doen kan je hier lezen in een ander artikel.

Kan je nu zelf een website maken?

Ja, zonder echte achtergond kennis kan je gemakkelijk een website maken. Met een gratis CMS zoals WordPress en goedkope hosting zoals Hostgator kan je zelf aan de slag om een professionele website te maken. Kom binnenkort zeker nog eens langs wanneer ik het over de installatie van WordPress heb met een hosting bij Hostgator!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WAIT!

Before you leave
Do you want to generate more traffic to your website?

Redirecting you to your solution!